Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Pane autore, v první řadě by se měli ekologicky chovat firmy co vyrábějí výrobky.Za komunistů nám výrobky vydržely 20 a více let, v dnešní době do 20ti let musíte mít nejméně 3, protože víc jak 7 let nevydrží.Takže to je více elektřiny, vody, odpadu, více ebnzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, více papíru na návody k použití, více dřevěných palte, zkrátka všeho více.

Jak chcete nutit lidi aby šetřili životní prostředí když podnikatelé nás NUTÍ kupovat výrobky, které nevydrží?

Mým rodičům vydržela domácí vodárna 60 let (Sigma Olomouc).Když jsem hledal na netu nějakou, nejvíce mně dostala jedna recenze, kdy si ten dotyčný pochvaloval, že mu vydržela 8 let při denním provozu.Chachá, rodičům při denní provozu vydržela 60 LET.Kolik těchto šmejdových vodáren si budu muset koupit aby mně dohromady vydržely tolik let?Spočítejte kolik všeho, co jsem napsal nahoře, spotřebuje společnost na výrobu tolika vodáren?

A jiný příklad.

Pracoval jsem ve firmě kde se montovávaly dovezené komponenty, dala se tam nálepka Siemens a šlo to dál.

Jenže komponenty chodily v bednách vystlaných varhánkovatým papírem.Ten papír se vyhazoval do sběru.My jsme výrobky smontovali a posílali opět v bednách s varhánkovatým papírem, ale ten papír se bral z celých nových rolí.

Když jsem navrhoval vedení abychom to balili do toho starého použitého papíru, bylo mi odpovězeno: "Ale to potom ta firma co vyrábí ten papír by přišla o zakázky, musela by propouštět a přibylo by nezaměstnaných.Takže požadujete aby se zvýšila nezaměstnanost nebo aby tady byla ekologie."

Co jsem měl odpovědět?

A tak bych Vám mohl vyjmenovat desítky příkladů kdy PODNIKATELÉ nekoukají na ekologii, protože jim jde jenom O ZISK.A na obyčejných lidech se potom chce aby se chovali ekologicky.

1 1
možnosti
VF

Od doby, kdy lidstvo vynalezlo schopnost písemně zaznamenat své ideologické chiméry o lepším, spravedlivějším, jedině správném a pro všechny stejně blahobytném světě, se ve skutečnosti atavistické vlohy smečky přechytřelých opic vůbec nezměnily. Všechny historicky nedávné pokusy o nadřazených rasách a jiné svazácké pokusy o výchovu nového člověka, včetně všech vidin poručíme větru dešti, skončily spálenými troskami a hromadami mrtvol. Hedonistická konzumní žravost euroatlantické enklávy přináší už zas jen další idiotské ideologie vidin zelených zítřků, ve kterých skotačí šedesátčtyři pohlaví s duhovými pery v análních otvorech. Jen je k tomu ještě třeba inkludovat více momentálně zaostalých jedinců a postavit WC pro těch 64 pohlaví.

1 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1578x
ředitel Střediska ekologické výchovy SEVER, biolog a pedagog (PedF UK), radní a zastupitel v Horním Maršově

Seznam rubrik