Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

violka

17. 2. 2010 13:05
Komu chybí SEVER?

Kromě kauzy celé

mě fascinují i některé reakce. Ale co lze na idnes.cz čekat.  Chyby a omyly ve všech sekcích tohoto  serveru čtenářům nevadí. Skočí na vše, hlavně že jim redaktoři svým jednoduchým, bulvárním přístupem padnou do noty. Jako i v tomto případě .

Jasný protiargument Jiřího Kulicha,  že ve 20 vybraných organizacích jsou pouze 2 členové strany  zelených,  nevnímají. Pravda je nezajímá, chtějí jen předvést své skvělé názory.  Škoda, že střediska, jako je SEVER, nepotkali jako děti.  Možná by z nich byli lidé trochu lepší, a to bez nadsázky.  Ohleduplní k přírodě i ostatním lidem, přemýšlející vlastní hlavou. Radikálové nikoli.

Všechna ocenění a podpory, které toto středisko dostalo ještě dávno před "miliónovou kauzou",  nepřišla náhodou. Jsou to ocenění dobré práce, které lobbingem získat nelze.  O autorech onoho štvavého a nepravdivého článku, takzvaných novinářích, raději přemýšlet nechci.  Největší trest by pto ně byl, kdyby náhle dostali svědomí-a ohlédli se za sebe.

0 0
možnosti
LH

ant.

14. 2. 2010 13:46
...na demagogy zřejmě platí jen demagogové...

...a ti zelení ekoteroristé mohou být rádi, že se na ně zatím nezaměřili jiní teroristé - ale třebas to přijde...jinak já osobně se nejvíce bojím právě těch "zapálených jedinců" - jsou schopni upálit každého, kdo má jiný názor...Rv...a co globální oteplovači?...teď jsou sice momentálně v útlumu - lhali, falšovali údaje a ono se na to přišlo, ale lidská paměť je krátká - s čím asi přijdou, až se na jejich lhaní pozapomene???...8-o

0 0
možnosti
H

habr

14. 2. 2010 17:33
Re: ...na demagogy zřejmě platí jen demagogové...

Člověče jak si já chudáček negramotný mám vysvětlit, že v dějišti olympiády není sníh? A jak, že u nás zas sníh je? 

A opět je třeba se podívat co na ekocentrech učí.  Já bych řekl, že o této činnosti víš velmi málo. Jsou třeba programy zaměřené na zvířata v přírodě- to učí i ve škole, ale v ekocentrech je tam dodána ještě výuka o vzájemných vztazích, mezi organismy, místem kde žijí, proč nežijí tam kde běžně žili a co můžeme jako lidi proto opět udělat aby zas žili ve vtším počtu. příkladem může být taková koroptev, křepelka, tetřev, tetřívek - dřívě běžní hrabaví ptáci rozšíření po většině našeho území. A vše je doplněno metodou, že ditě si výuku propojí s dalšími aktivitami. Jinými slovy - vize J.A. Komenského - ne to co se děje v běžných ZŠ.

A mimochodem - ekocentra provozují i Lesy ČR, programy mají i myslivci a vše je velmi podobné. Tak kde je problém? V hlouposti lidí, kteří všechny hází do jednoho pytle.

0 0
možnosti
E

ekogramotnost

14. 2. 2010 8:08
Ekologická gramotnost ve školách....

Dobrý den, bohužel, jako ekolog a učitel vím, že stále ještě většina vedení ZŠ - SŠ a VŠ, neakceptuje ekologickou gramotnost jako nutnost. Zřejmě jde o pravicové vedení škol, kteří stále pokládají, ve své většině, ekologii za pavědu a nesmysl. Vše přece vyřeší, trh a to, že si má každý dělat, co chce, ať to stojí, co to stojí.... Tady vidím celkem podstatnou "díru", kterou je třeba co nejrychleji, efektivně, zašít.... Díky

0 0
možnosti
K

K-D

14. 2. 2010 8:32
Re: Ekologická gramotnost ve školách....

Nepletete dohromady ekologii a ochranu životního prostředí?

0 0
možnosti
SH-STJ

sir Humphrey - stálý tajemník JV

13. 2. 2010 8:19
kejhání potrefené husy

0 0
možnosti
ZK

SID09

14. 2. 2010 13:52
Re: kejhání potrefené husy

;-D!!R^   Ona ta pracovní náplň -ředitel Střediska ekologické výchovy SEVER, biolog a pedagog (PedF UK), radní a zastupitel v Horním Maršově - je kouzelná. Takovýma rukama proteče tolik neúčelných dotací, že by za to mohly fungovat celoročně alespoň 2 vesnické školy.!!!!

0 0
možnosti
MH

Larry Matejka

13. 2. 2010 8:17
Možná jsou to plané obavy...

Dobrý den. Měl bych taky otázku viz program výuky dětí uvedený dole. Je možné, že je vše myšleno v dobrém... Ale zavání mi to přesně tou infiltrací UN, která je desítky let provozována v západním světě, sponzotrovaná nadacemi kolem George Sorose a Davida Rockefellera. Dětičky pak nenávistně chodily domů a obviňovaly své rodiče z toho, že umírají lední medvědi... (i když jak víme jejich populace se jen za posledních deset let více jak zdvojnásobila)

CO2... To by mě zajímalo... Dostanou to naservírované jako hotovou věc dle IPCC nebo se vyučuje i nějaká alternativa?  Zvlášť po skandálu s Climategate mi připadá nebezpečné vychovávat mladou generaci ve víře v škodlivost CO2 v souvislosti s antropogenickým globálním oteplováním. Například v USA je zelená mládež velmi, velmi militantní. Je výchova zde podobná?

http://www.youtube.com/watch?v=8JOm0InqwO8

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 2. 2010 2:15
Kdepak Zelení, teď jsou prosazováni Kalouskovci.

0 0
možnosti
PP

Petr PPP

12. 2. 2010 19:46
Politika

Na jednu stranu je tu stále celospolečenská poptávka po slušných lidech, kteří jsou ochotni jít do politiky a snažit se něco změnit. Na druhou stranu je naše "média" bez skrupulí pošpiní a pochybuji, že si novináři zjistili všechny podstatné skutečnosti. Pisateli (pisatelům) předmětného článku bych velmi rád napsal - budete mít takové politiky, jaké si zasloužíte. Ale bohužel je pak musím sdílet také. Můj názor je, že právě lidé z neziskového sektoru by měli do politiky jít a je úplně jedno, za jakou politickou stranu.

0 0
možnosti
BS

boblanek

12. 2. 2010 18:38
Zaráží mne,

jak málo se zelení brání všem nařčením. Je jich (zelených) přece dost na to, aby byli schopni vyvracet jednu lež a demagogii po druhé. Trpělivě, konkrétně a důsledně. Třeba dokolečka. Stává-li totiž se opakovaná lež pravdou, opakovaná pravda by to měla mít snadnější.

0 0
možnosti
MP

admiral666

17. 2. 2010 14:51
Re: Zaráží mne,

ale oni se snazili trpelive branit sve zelene "pravdy". Az to nedavno na sjezdu o klimatu prasklo ;-D

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

12. 2. 2010 18:33
zelení

jsou nezralí komunisté.

0 0
možnosti
J

jural

12. 2. 2010 18:33
Na ekologistech

by me strasne zajimalo, jaky to je pocit, byt jednim z onich slavnych uzitecnych idiotu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1578x
ředitel Střediska ekologické výchovy SEVER, biolog a pedagog (PedF UK), radní a zastupitel v Horním Maršově

Seznam rubrik